Fun2Run

2 juni 2007

Nieuw PR in Zwevezele (10km)

Gisterenavond heb ik mijn wekelijkse trainingsloop gewisseld voor een wedstrijd van het houtlandcriterium in Zwevezele. Tot gisteren kende ik Zwevezele alleen maar van het liedje "Je veux de l'amour" van Raymond van t'Groenewoud. (k'heb gezongen in Aalst, Peuti, Zwevezele...) Maar nu weet ik onder meer dat de kerk van Zwevezele op een aardige helling gelegen is. Het was een mooi parcours van 4 ronden met een snelle start bergafwaarts. Na 700m. was het dan weer klimmen geblazen richting kerk.

Na de eerste ronde was het een beetje recupereren en het juiste tempo zoeken om de volgende 3 goed door te komen. Tussentijd na 2 ronden 20:52 en ik voelde dat het goed zat.

Naar het einde van de 3de ronde kwamen Davy Stieperaere en Geert Deruddere voorbijgevlogen tegen 19km/h, het zag ernaar uit dat het voor hen een nek-aan-nek race zou worden. Voor mij was er nog één ronde te gaan.

De laatste kilometer ben ik nog kunnen aanklampen bij een groepje om het tempo nog wat op te drijven. In de verte zag ik de klok van de tijdsregistratie op 42 minuten staan. Dat gaf nog een extra boost. 43:14 was tenslotte het eindresultaat, goed voor een persoonlijk record op de 10Km.
Ik zal Zwevezele niet snel vergeten, en zal er volgend jaar zeker weer bij zijn.

Labels:

6 Comments:

Een reactie posten

<< Home