Fun2Run

12 juli 2007

sponsormij.be - The making of

Nee beste blogvrienden, ik ben niet van deze aardbol verdwenen... Ik heb mezelf even in quarantaine gezet voor het goede doel.

Enkele weken geleden hadden Francis en ik, tussen pot en pint al eens zitten praten over de Make-A-Wish sponsoractie (marathon van Eindhoven). Ik had me voor mijn eerste marathon ook laten sponsoren voor een goed doel en herinnerde mij nog goed hoeveel administratie hierbij kwam kijken. En dat was nog maar een actie met één loper. Waarom dus niet het communicatieplatform gebruiken waarop wij wekelijks onze blogpraatjes verkondigen, en de wonderen der techniek... 't Internet dus...

Zeg nu zelf, webloglopers, de generatie van web 2.0, gaan toch niet meewerken aan de ontbossing van onze prachtige natuur door bergen papier te verslinden in een digitaal tijdperk? Het moet eenvoudiger kunnen dachten wij. Een website waarop we alle deelnemende lopers verzamelen, en waar deze lopers online gesponsord kunnen worden. Dat was het basis idee.

Eén week later, na de konterdamloop, hadden we al een schets van hoe het er allemaal zou gaan uitzien. Eenvoudig in gebruik, informatief en toch niet te saai, want de site moet tenslotte uitnodigen om te sponsoren. Het was de bedoeling dat er een beveiligde administratiepagina werd ontwikkeld, om lopers toe te voegen en te beheren en om de sponsors te beheren. Daarnaast zou elke loper zijn persoonlijke sponsorlijst moet kunnen raadplegen, met een eigen login en paswoord. Net zoals de sponser zou hij/zij een automatische mail moeten ontvangen wanneer hij/zij werd gesponsord.

Genoeg informatie om eerst eens te gaan brainstormen bij Julie in Brussel. Het werd een leuke avond, en de ideëen bleven maar komen. Om de lopers een handje bij te steken in hun zoektocht naar sponsors zou een toepassing om gepersonaliseerde html mails te versturen ook een goeie zaak zijn.
Zo is de informatie die wordt gegeven over het project uniform, en moet niet iedereen verschillende e-mails beginnen op te stellen. Ook het bedrag dat in de pot komt val steeds groter worden en uitnodigen tot meer sponsoring. Tenslotte is ook nog het idee komen boven drijven om aan bedrijven bannerruimte te verkopen op de website. Het idee om te gaan voor de kort en krachtige, alles omvattende domeinnaam: sponsormij.be (die bovendien nog beschikbaar was) hebben we te danken aan Julie. Het was een zeer productieve avond, en daar krijg je een grote eetlust van.

Gelukkig kende Francis de buurt en loodste hij ons naar een overheerlijke Italiaan achter de hoek.
Na meer dan 2 uur verkeerselende in het centrum van Brussel zijn we dan toch, moe maar voldaan in ons beddeke kunnen kruipen.

De deadline was onverbiddelijk: nog een kleine 2 weken om dit project concreet te realiseren. Het werd dus vooral veel nachtwerk. Zondag hebben Francis en ik dan nog eens samengezeten om de laatste details te bespreken. Tenslotte hebben we http://www.sponsormij.be/ gisterenavond gelanceerd.

We zijn tevreden over onze eerste dag. Er werden vandaag 57 unieke bezoekers geteld, 7 lopers geregistreerd, en 7 sponsors goed voor een bedrag van 189,90 Euro. Nu is het de bedoeling om zoveel mogelijk naambekendheid te verwerven, en zoveel mogelijk sponsors aan te treken.

Ik wil graag iedereen nog eens bedanken die aan dit project heeft meegewerkt (en nog meewerkt). Francis, Julie, Charlotte en niet te vergeten mijn vrouwtje Petra, die me toch enkele weken heeft moeten missen 's nachts. Allemaal super bedankt voor jullie inzet en creativiteit, en dat dit een groot succes mag worden.

Meer info? klik hier

Labels: ,

3 Comments:

 • prachtig initiatief !!!

  By Anonymous kj, at 12:45 p.m.  

 • Proficiat makker!
  Dat moeten we toch eens vieren hé.
  Wachten tot 15 oktober of gaan we al s trainen?...

  FoRRest Gump! (ept gem?)

  By Anonymous Francis, at 9:33 p.m.  

 • Hallo Werner

  Sedert vandaag heb ik mijn eigen blog op http://johanbeton.skynetblogs.be .
  Voor mij is alles nieuw maar als je nuttige tips hebt voor mij over de lay-out van mijn blog gelieve dan eens te mailen.Want ik heb gehoord van Francis dat je er heel goed mee over weg kan.

  groetjes

  johan

  By Blogger Johan, at 8:39 p.m.  

Een reactie posten

<< Home